Kipar spreman za dijalog sa Turskom, ali ne pod pretnjom

Kipar je spreman da stupi u dijalog sa Turskom radi prevazilaženja razlika, ali ne pod pretnjama, kaže predsednik mediteranskog ostrva Nikos Anastasijades.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

18:31

Kipar spreman za dijalog sa Turskom, ali ne pod pretnjom

Nakon sastanka sa predsednikom Saveta EU Šarl Mišelom u Nikoziji, Anastasiades je rekao da Turska nastavlja provokacije u istočnom Mediteranu, nakon što je produžila rad svog broda za bušenje gasa u spornim mediteranskim vodama kraj Kipra do 12. oktobra.

Predsednik Kipra je dodao i da Evropska unija ne bi trebalo da odbaci izricanje oštrijih sankcija da bi se Turska odrekla "nezakonite" potrage za ugljovodonikom u istočnom Mediteranu koja je povećala tenzije.

„Sve dok se protiv države članice Evropske unije preduzimaju nezakonite radnje, reakcija Evropske unije mora biti trenutna“, zaključio je Anastasiades.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: