Novo upozorenje SZO: Evropa je na prekretnici; Nemačka: Treba nam strategija

Evropa je na prekretnici u borbi s koronavirusom zbog porasta broja zaraženih, početka školske godine i dolaska jeseni.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 16.09.2020.

08:15

Novo upozorenje SZO: Evropa je na prekretnici; Nemačka: Treba nam strategija
EPA-EFE Christian Bruna

Na to je upozorio direktor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne situacije Majkl Rajan.

Vreme je da prekinemo "lov na fatamorganu" i donesemo teške odluke kako bismo zaštitili najranjivije i omogućili da deca idu u školu, pa i po cenu neizbežnih žrtava, rekao je Rajan, prenosi Hina.

"U Evropi će ljudi uskoro početi da se vraćaju u zatvorene prostore. Pritisak infekcije će se pojačati", rekao je zvaničnik SZO na virtuelnoj konferenciji za novinare.

Šef SZO Tedros Adhan Gebrejesus je u ponedeljak rekao da je svet daleko od kraja pandemije, a da je broj umrlih za sada na relativno niskom nivou.

"Izmaklo se kontroli"

Nemački virusolog Aleksander Kekule želi evropsku strategiju protiv pandemije korona virusa.

"U Evropi je virus izmakao kontroli i to je očigledno. Ne verujem da Francuska, niti Španija to kratkoročno mogu staviti pod kontrolu", naglasio je on u podkastu "MDR Aktuel".

Kekule kaže da bi želeo snažnije evropsko rukovodstvo i da je EU od početka pandemije preuzela upravljanje.

"Velika je šteta što Evropska komisija tu praktično nije ništa uradila. To važi, na primer, od proizvodnje takozvanih brzih antigen-testova", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: