Još dosijea dostavljeno veteranima OVK

Organizaciji ratnih veterana OVK dostavljeni su danas novi dosijei, rečeno je na konferenciji za medije te organizacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ STRINGER
Ilustracija: EPA-EFE/ STRINGER

Tokom konferencije je naglašeno da osoba koja je donela dosijee nije ista kao prvi put.

Iz ORV OVK su istakli da su čak pokušali i da zaustave tu osobu, ali da nisu uspeli, prenosi Kosovo onlajn.

"Nazvali smo ga Munja 2, jer je čovek pobegao kao munja, u 15.30 doneo dokumenta, a par naših kolega nisu mogli da ga stignu i vide ko je", rečeno je na konferenciji za medije.

Predsednik ORV OVK Hisni Gucati medijima je pokazao dokumenta koja, kako tvrdi, dokazuju komunikaciju između zvaničnika Specijalnog suda, sa srpskim tužiocima i ljudima iz policije, piše Ljajmi.

"Ranije smo govorili da Specijalni sud uglavnom sarađuje sa srpskim tužilaštvom i Specijalnim sudom Srbije za ratne zločine. Pokazaću vam dva papira na srpskom jeziku. Milorad Veljović je generalni direktor policije u Srbiji koji sarađuje sa tužiocima Suda. Nismo ih proverili jer su stigli u 15.30 velikom brzinom", rekao je Gucati.

Zamenik šefa ORV OVK Nasim Haradinaj rekao je da je bilo preko 130 dopisa sa direktorom srpske policije i drugim srpskim zvaničnicima.

"Ovo je veliki apsurd za međunarodnu instituciju. Ovo ne liči ni na sudove u džungli. Video sam da je Klint Vilijamson imao 57 prepiski sa Vukčevićem. Postoji 130 prepiski sa direktorom policije. Zatim 37 sa Dragoljubom Stankovićem. Sve ove prepiske govore o Drenici, Jablanici, Klečku i drugim. Radi se o direktnoj saradnji sa ljudima iz Miloševićevog aparata. Na ovaj način ih amnestiraju i istražuju Albance", rekao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu