Još dosijea dostavljeno veteranima OVK

Organizaciji ratnih veterana OVK dostavljeni su danas novi dosijei, rečeno je na konferenciji za medije te organizacije.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

19:24

Još dosijea dostavljeno veteranima OVK
Ilustracija: EPA-EFE/ STRINGER

Tokom konferencije je naglašeno da osoba koja je donela dosijee nije ista kao prvi put.

Iz ORV OVK su istakli da su čak pokušali i da zaustave tu osobu, ali da nisu uspeli, prenosi Kosovo onlajn.

"Nazvali smo ga Munja 2, jer je čovek pobegao kao munja, u 15.30 doneo dokumenta, a par naših kolega nisu mogli da ga stignu i vide ko je", rečeno je na konferenciji za medije.

Predsednik ORV OVK Hisni Gucati medijima je pokazao dokumenta koja, kako tvrdi, dokazuju komunikaciju između zvaničnika Specijalnog suda, sa srpskim tužiocima i ljudima iz policije, piše Ljajmi.

"Ranije smo govorili da Specijalni sud uglavnom sarađuje sa srpskim tužilaštvom i Specijalnim sudom Srbije za ratne zločine. Pokazaću vam dva papira na srpskom jeziku. Milorad Veljović je generalni direktor policije u Srbiji koji sarađuje sa tužiocima Suda. Nismo ih proverili jer su stigli u 15.30 velikom brzinom", rekao je Gucati.

Zamenik šefa ORV OVK Nasim Haradinaj rekao je da je bilo preko 130 dopisa sa direktorom srpske policije i drugim srpskim zvaničnicima.

"Ovo je veliki apsurd za međunarodnu instituciju. Ovo ne liči ni na sudove u džungli. Video sam da je Klint Vilijamson imao 57 prepiski sa Vukčevićem. Postoji 130 prepiski sa direktorom policije. Zatim 37 sa Dragoljubom Stankovićem. Sve ove prepiske govore o Drenici, Jablanici, Klečku i drugim. Radi se o direktnoj saradnji sa ljudima iz Miloševićevog aparata. Na ovaj način ih amnestiraju i istražuju Albance", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: