Ivan Kontić opet odgovara: Nisam taj nasilnik iz Novog Sada, samo volim svoju zemlju

Nikšićanin Ivan Kontić kaže da su ga pojedini mediji u Srbiji targetirali kao batinaša i povezali sa nasilnikom istog imena i prezimena iz Novog Sada.

Izvor: RTCG

Sreda, 16.09.2020.

11:02

Ivan Kontić opet odgovara: Nisam taj nasilnik iz Novog Sada, samo volim svoju zemlju
Ilustracija: Depositphoto/ Xload

Kontić je izjavio za RTCG da su ga u Srbiji tako targetirali samo zato što su našli njegove fotografije sa crnogorskom zastavom i kapom.

Podsetimo, uznemirujući video-snimak iz Novog Sada, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a zatim mu, dok pretučeni leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke, pojavio se na društvenim mrežama 11. septembra.

Identifikovani počinilac, Ivan Kontić iz Crne Gore, za kojim srpska policija intenzivno traga, glavna je tema srpskih medija od trenutka kada je objavljena potraga za njim.

Međutim, fotografija drugog Nikšićanina Ivana Kontića, koji se ni kriv ni dužan našao na udaru javnosti, preplavila je medije.

Nikšićanin Ivan Kontić kaže da je zatečen čitavom situacijom, jer su ga mediji označili kao napadača, a da prethodno nisu ni proverili da li je to zaista on.

Zbog neproverenih informacija i takvog pisanja kaže da mu je narušen ugled i da će zbog toga neko morati da odgovara.

Dobijao je, navodi, i preteće poruke i sve to je prijavio policiji.

“Nije mi bilo svejedno. Svi su mi javili, šta je ovo, šta se dešava”, kaže Kontić i dodaje da je dobio podršku od prijatelja i ljudi koji ga poznaju.

Navodi i da je desetak medija objavilo negovu fotografiju, umesto fotografije drugog Ivana Kontića, koji je osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu.

Sramno je, dodaje on, što ga niko od medija nije pozvao da proveri informaciju.

“Da me nazivaju Milogorcem, samo zbog kape i zastave države koju ja volim i u kojoj živim, to je stvarno sramota. To je bilo presudno, da nije bilo zastave i kape, ne bi bilo ništa od toga, no ja sam batinaš samo zato što nosim crnogorsku zastavu i kapu”, kaže Kontić.

Podsetimo, čim je objavljena fotografija pogrešnog Kontića, počele su da stižu pretnje.

Nikšićanin Ivan Kontić ranije se već oglašavao da negira bilo kakvu vezu sa nasilnikom iz Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: