Poseta Zagrebu privatna?

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik boraviće danas u zvaničnoj poseti Zagrebu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2020.

07:24

Poseta Zagrebu privatna?
Ale_Mi/depostphotos

On će se tamo sastati sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, preneo je RTRS. Srpski član Predsedništva sastaće se i sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović tvrdi da je u pitanju privatna poseta koju je prihvatio zvanični Zagreb.

"Poseta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu BiH znači bilo šta", izjavio je Džaferović, prenosi portal Klix.

On je kazao kako je to njihov izbor, kao što su njihov izbor i "posledice koje će iz takvih postupaka nastupiti".

"Reč je o privatnoj poseti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorišući institucije Bosne i Hercegovine", rekao je Džaferović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: