Manje zaraženih u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite

Beograd -- U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih koronavirus je potvrđen kod 62 korisnika - što je 10 manje nego juče.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty/Sean Gallup
Foto: Getty/Sean Gallup

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je i kod 23 zaposlena, što je za jedan manje nego juče, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Prisustvo virusa potvrđeno je u Gerontološkom centru Knjaževac, Subotica, Kanjiža, u Novom Sadu u radnim jedinicama Liman i Novo naselje, u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", u Pančevu, Ustanovi za odrasle u Velikom Popovcu, Ustanovi za decu i mlade "Sremčica", Centru za socijalni rad u Vranju i u Kraljevu, kao i domovima za odrasle "Duga plus" Beograd, "Kladomox plus", Kelebija, "Terza Eta", Priboj i "Kuća nege", Subotica.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1.007, a izlečenih osoba koje su tamo zaposlene 403.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji su osnivači Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, kapacitet je 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

strana 1 od 223 idi na stranu