Manje zaraženih u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih koronavirus je potvrđen kod 62 korisnika - što je 10 manje nego juče.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

15:28

Manje zaraženih u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite
Foto: Getty/Sean Gallup

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je i kod 23 zaposlena, što je za jedan manje nego juče, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Prisustvo virusa potvrđeno je u Gerontološkom centru Knjaževac, Subotica, Kanjiža, u Novom Sadu u radnim jedinicama Liman i Novo naselje, u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", u Pančevu, Ustanovi za odrasle u Velikom Popovcu, Ustanovi za decu i mlade "Sremčica", Centru za socijalni rad u Vranju i u Kraljevu, kao i domovima za odrasle "Duga plus" Beograd, "Kladomox plus", Kelebija, "Terza Eta", Priboj i "Kuća nege", Subotica.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1.007, a izlečenih osoba koje su tamo zaposlene 403.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji su osnivači Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, kapacitet je 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: