B92.net saznaje: Predstavnici 1 od 5 miliona vraćeni sa sastanka Borisa Tadića

Beograd -- Pokret 1 od 5 milona vraćen je sa sastanka opozicije koji je organizovao lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, potvrdili su iz tog pokreta za B92.net.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/ TV B92
Foto: Printskrin/ TV B92

Pročitajte još:

Boris Tadić organizuje sastanak opozicije - neko dolazi, a neko ne

"Pokret #1od5miliona pokazao je danas dobru volju da sasluša predlog bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića na sastanku opozicije na koji je javno pozvao, ali taj sastanak ipak nije bio namenjen svim opozicionim organizacijama, pa samim tim ni usmeren ka zajedništvu", navode.

Na sastanak je otišla predstavnica pokreta Teao Vukadin, ali joj je, kako kažu, u stranci SDS Borisa Tadića rečeno da "nije na spisku".

"Odnosno, da javni poziv ne važi, već je privatno upućen odabranim strankama, te da su opozicionari van Tadićevog “spiska” nepoželjni", navode u 1 od 5 miliona.

Kako ocenjuju, time se pokazalo da "pojedini “lideri i liderčići” u javnosti samo glume spremnost za zajedništvo, a iza zavesa vode spiskove, podgrevaju podele i prave klanove".

"To otkriva i njihovu jedinu ambiciju - da preuzmu vlast i medju sobom podele pozicije, a ne da suštinski menjaju sistem i donesu boljitak narodu", ocenjuje Pokret 1 od 5 milona.

Pozivu su se odazvali Janko Veselinović iz Udružene opozicije Srbije, predsednik DS S Miloš Jovanović, Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd, Aris Movsesijan iz Nove stranke, Đorše Vukadinović, doskorašnji poslanik, Pavle Grbović iz PSG-a i Vojin Biljić iz Dosta je bilo.

Tadić predložio više kolona

Na početku sastanka Tadić je rekao da želi da podeli iskustvo, ali i da čuje njihove ideje, te da nema pretenzije da se one usvoje, već da se uzmu u obzir, kako bi se kroz razgovor došlo do "strateškog dokumenta".

Ponovio je da je potrebno napraviti plan da im međusobne različitosti idu u korist, a ne na štetu, te da nemaju pravo da nikome suspenduju politički identitet. "Predlažem više kolona", rekao je Tadić.

strana 1 od 87 idi na stranu