Predsednik Hrvatske: Ustavni sud se prepao

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da se Ustavni sud "prepao" odlučujući o ustavnosti epidemioloških mera Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.09.2020.

23:57

Predsednik Hrvatske: Ustavni sud se prepao
EPA-EFE/ ANTONIO BAT

On je ocenio da odlukom Ustavnog suda o zakonitosti mera, rasprava o radu Štaba neće prestati.

"Tu se određena ljudska prava suspenduju i to na duže vreme. Donesen je jedan vrlo nejasan i labav pravni okvir i Ustavni sud se prepao, ali to je ljudski", rekao je Milanović novinarima, komentarišući odluku Ustavnog suda da su epidemiološke mere Nacionalnog štaba donete u skladu sa Ustavom, prenosi Hina.

On smatra da to nije mudra odluka, i da ne može protiv nje, ali da neće ćutati i da će braniti Ustav i ustavne slobode onako kako ih vidi i doživljava.

Ustavni sud u poneđeljak je zaključio da su zakoni koje je o ovlašćenjima Nacionalnog štaba doneo Hrvatski sabor, u skladu sa Ustavom, kao i odluke štaba donete zbog epidemije koronavirusa, osim odluke o neradnoj neđelji, na početku epidemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: