Bajina Bašta dobila novo rukovodstvo

BAJINA BAŠTA -- Opština Bajina Bašta dobila je novo rukovodstvo, a za predsednika je izabrana Vesna Đurić iz SNS, koja je dobila podršku svih odbornika u lokalnom parlamentu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Vesna Đurić je kazala da nije očekivala da će dobiti jednoglasnu podršku svih odbornika novog saziva opštinskog parlamenta u kojem su, osim SNS, i Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Srpska radikalna stranka, SPAS Aleksandra Šapića i Srpska narodna partija.

Kao jedan od glavnih prioriteta u radu nove opštinske vlasti istakla je unapređenje infrastrukture i razvoj turizma u Bajinoj Bašti.

Zahvalila je stranci kojoj pripada i njenom lideru Aleksandru Vučiću koji je, kako kaže, prepoznao žene, njihovu aktivnost i što im dodeljuje sve više funkcija i odgovornih mesta.

''Na taj način pruža ženama šansu da van svog posla i svoje porodice doprinesu razvoju i boljitku svog grada, opštine i naroda'', rekla je za Tanjug Vesna Đurić, koja je na prethodnoj sednici izabrana za predsednicu Skupštine opštine.

Na današnjoj sednici za zamenika predsednika opštine izabran je Radomir Filipović, a za predsednika Skupštine opštine Mladen Lukić, pošto je Vesna Đurić na današnjoj sednici dala ostavku na tu funkciju.

U novom sazivu Skupštine opštine od 45 odbornika najviše mandata ima Srpska napredna stranka (30), zatim sledi Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija (9), dok po dva odbornička mesta imaju Srpska radikalna stranka, SPAS Aleksandra Šapića i Srpska narodna partija.

Vesna Đurić je odbornik u Skupštini opštini od 2012. godine, a na funkciji predsednika lokalnog parlamenta bila je od 2016. godine.

Ona je ekonomski menadžer u zdravstvu, a godinama je radila kao glavna sestra u Opštoj bolnici.

strana 1 od 86 idi na stranu