Sukob Beča i Berlina; "Nećemo primiti nijedno dete, nijednu osobu"

Nemačka kancelarka Angela Merkel je na internoj sednici vlade kritikovala ponašanje austrijskog kancelara Sebastijana Kurca u vezi sa izbegličkim kampom Morija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.09.2020.

14:25

Sukob Beča i Berlina;
Foto: Depostiphotos/Ale_Mi

Odnos Nemačke i Austrije, prema pisanju nemačkih medija, sve je zategnutiji, a aktuelno pitanje razdora, zbog koga su i u prošlosti postojale nesuglasice, jeste tema migracije.

Prema pisanju „Bilda“, Merkelova je iznela jasne reči o kursu kancelara Kurca, koji je za vikend još jednom potvrdio svoju politiku da neće primiti nijedno dete, nijednu osobu iz kampa Morija.

Uloga koju Austrija zauzima u Evropi, prema Merkelovoj, nije dobra.

Ne može se na samitu EU zahtevati "rabat", a onda se držati po strani kod raspodele izbeglica, poručila je ona.

Kurc je još za vikend jasno poručio da bi prijem izbeglica iz kampa Morija bio "pogrešan signal" i da iz principa odbija učešće u tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: