Vučić: Bićemo spremni da uzvratimo svakome ko se drzne da udari na Srbiju VIDEO/FOTO

Srbija i svi njeni građani ponosni su na svoju vojsku i imaju veliko poverenje u svoju vojsku, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Subota, 12.09.2020.

08:22

Vučić: Bićemo spremni da uzvratimo svakome ko se drzne da udari na Srbiju VIDEO/FOTO
Foto: Printscreen/Instagram buducnostsrbijeav

On je to izjavio na svečanosti povodom promocije nove klase oficira Vojske Srbije održava se danas u Beogradu

Foto: Instagram/buducnostisrbijeav
Njoj prisustvovuje predsednik Aleksandar Vučić i ostali državni zvaničnici.

Vučić je čestitao Vojnoj akademiji jubilej i zahvalio na poslu koji ta ustanova obavlja.

"Srbija i svi njeni građani ponosni su na svoju vojsku i imaju veliko poverenje u svoju vojsku", rekao je Vučić.

On je dodao da su od skora vojne nauke prepoznate kao deo naučne oblasti.

Vučić je kadetima poručio da smo u prethodnim godinama pokuašli da podignemo ugled vojske.

"Za to ste vi najzaslužniji", poručio je on i dodao da se vraća popularnost vojske.

On je kazao da je u današnjem svetu nesigurnosti i izazova Srbija mora da ima jaku vojsku koja će sa ponosom, odvažnošću da štiti Srbiju.

“Nije posao vaš i naš da radimo za bilo koga drugog, osim za svoju zemlju", istakao je predsednik i ukazao da će biti mnogo poziva, "sa svih strana, dobronamernih i nedobronamernih", koji će hteti da nas svrstaju na neku drugu stranu, govoreći da je to najbolje za Srbiju.

"Za nas postoji samo jedna jedina strana, otadžbina Srbija", poručio je Vučić.

"Vi ste ovde da u miru čuvate interese našse zemlje. Ako neko pokuša na bilo koji načim agresiju na našu zemlju, to nikada neće biti uspešno, jer mi imamo vas”, poručio je Vučić pripadnicima VS.

Vučić je poručio "bićemo spremni da uzvratimo svakome ko se drzne da udari na Srbiju".

Zbog pandemije koronavirusa promocija će prvi put posle 14 godina biti održana na Vojnoj akademiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas priznanja najboljima među najmlađim oficirima Vojske Srbije, koji danas dobijaju svoje prve činove.

Pištolje sa posvetom, predsednik je uručio najboljima u rangu, potporučnicima Ognjenu Zlatiću, Anđeli Bigojević i Mladenu Živkoviću sa Vojne akademije i Haži Miodragu Mladenoviću sa VMA.

Prvi u rangu potporučnik Ognjen Zlatić rekao da su srećni što su imali priliku i privilegiju da stiču obrazovanje na Vojnoj akademiji, ali i da završetak školovanja za njih predstavlja novi početak.

"Nećemo stati, idemo dalje u nove pobede, kao ponosni oficiri Vojske Srbije", rekao je Zlatić.

Potpukovnik Srđan Duman pročitao je ukaz predsednika Republike o proizvođenju u čin potporučnika kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Svečanost je održana u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici, uz prisustvo i premijerke Ane Brnabić, ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića.

U prve oficirske činove promovisano je 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i jedan broj budućih oficira iz Bosne i Hercegovine.

Iako je već godinama svečanost organizovana ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda, ovaj put jeodržana u krugu Vojne akademije, uz uvažavanje mera epidemiološke zaštite od širenja korona virusa.

Predviđen je letački i kulturni program, u kojem će nastupati avioni i helikopteri Vojske Srbije, pripadnici jedinice Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kao i dramski i muzički umetnici.
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: