Hrvatska šalje vojsku na granice? "Da prestanemo da se dodvoravamo Angeli Merkel"

Poslanik opozicionog Mosta u hrvatskom parlamentu Miro Bulj zatražio je danas upućivanje vojske na granice.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2020.

13:00

Hrvatska šalje vojsku na granice?
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, pool

On je to zatražio kako bi se lokalno stanovništvo u pograničnom području zaštitilo od ilegalnih migranata koji ih napadaju i uništavaju im imovinu.

Predsednika parlamenta Gordana Jandrokovića, Bulj je zvao da omogući raspravu o toj temi.

Bulj je, kako su preneli hrvatski mediji, pozvao vladu da "otvori oči" i omogući da Hrvatska bude sigurna država, a ne da se, kaže, dodvorava nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njenoj politici otvorenih vrata za migrante, koja se pokazala pogrešnom.

Bulj je na konferenciji za novinare u parlamentu upozorio da će Hrvatska imati ogromne štete od ilegalnih migranata i ljude koji u strahu žive u pograničnim područjima koji su, kako je rekao, zaboravljeni.

Podsetio je da je Slovenija donela odluku da će vojska pomagati slovenačkoj policiji na granici uvodeći dronove i helikoptere, kao I da je će jačati represivne mere.

Naveo je i da je austrijski kancelar Sebastijan Kuc pre nekoliko dana izjavio da je bila pogrešna politika otvorenih vrata prema ilegalnim migrantima, a celo to vreme se hrvatska vlada ponaša kao "Alisa u zemlji čuda" zatvorenih očiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: