Hrvatska šalje vojsku na granice? "Da prestanemo da se dodvoravamo Angeli Merkel"

Zagreb -- Poslanik opozicionog Mosta u hrvatskom parlamentu Miro Bulj zatražio je danas upućivanje vojske na granice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, pool
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, pool

On je to zatražio kako bi se lokalno stanovništvo u pograničnom području zaštitilo od ilegalnih migranata koji ih napadaju i uništavaju im imovinu.

Predsednika parlamenta Gordana Jandrokovića, Bulj je zvao da omogući raspravu o toj temi.

Bulj je, kako su preneli hrvatski mediji, pozvao vladu da "otvori oči" i omogući da Hrvatska bude sigurna država, a ne da se, kaže, dodvorava nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njenoj politici otvorenih vrata za migrante, koja se pokazala pogrešnom.

Bulj je na konferenciji za novinare u parlamentu upozorio da će Hrvatska imati ogromne štete od ilegalnih migranata i ljude koji u strahu žive u pograničnim područjima koji su, kako je rekao, zaboravljeni.

Podsetio je da je Slovenija donela odluku da će vojska pomagati slovenačkoj policiji na granici uvodeći dronove i helikoptere, kao I da je će jačati represivne mere.

Naveo je i da je austrijski kancelar Sebastijan Kuc pre nekoliko dana izjavio da je bila pogrešna politika otvorenih vrata prema ilegalnim migrantima, a celo to vreme se hrvatska vlada ponaša kao "Alisa u zemlji čuda" zatvorenih očiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 240 idi na stranu