Vojska Srbije obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti

Sprovodeći odluku Vlade Srbije, Vojska Srbije je obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti koje je trebalo da se održe u narednih šest meseci.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.09.2020.

15:00

Vojska Srbije obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su vojne vežbe najviši oblik vojne saradnje i da je u narednih šest meseci bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta Vojska Srbije vežba osam puta.

"Od tih osam puta, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama istoka, a četiri puta sa vojskama zapada", istakao je Vulin, koji je danas prisustvovao generalnoj probi sutrašnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Sprovodeći odluku Vlade Srbije, naglasio je ministar odbrane, i dosledno sprovodeći vojnu neutralnst zemlje, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine različitih vojnih aktivnosti.

"Ostaje da se donese konačna odluka kada je u pitanju odnos prema učešću u mirovnim misijama, a Ministarstvo odbrane će sprovesti odluku Vlade Srbije", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MInistarstva odbrane.

On je naglasio da kao ministar odbrane smatra da ako se napušta, odnosno obustavlja rad na međunarodnim vojnim aktivnostima, treba to da se uradi i kada su u pitanju mirovne misije, bez obzira da li su u pitanju mirovne misije kojima komanduju UN ili Evropska unija.

"Na nama je da donesemo odluku, a Vojska Srbije će svaku odluku sprovesti", zaključio je ministar Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: