Nakon stravične eksplozije izbio požar u Bejrutu - crni oblak dima nad lukom VIDEO

Prodavnica nafte i guma zapalila se danas u Bejrutu, mesec dana od stravične eksplozije u tom gradu, ali za sada nema izveštaja da je iko povređen tom prilikom.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2020.

12:57

Default images

Požar je izbio u bescarinskoj zoni luke, a potom se ogroman stub crnog dima uzdigao se iznad prestonice Libana, čiji su građani i dalje traumatizovani zbog eksplozije 4. avgusta, u kojoj je stradalo oko 190 osoba, dok je oko 6.000 povređeno, prenosi Rojters.

Vojska je saopštila da za sada nije poznat uzrok požara, navodeći da je poslala helikoptere kako bi se on stavio pod kontrolu.

Na snimcima koje su objavile televizije vidi se kako se baca voda iz helikoptera.

Šef libanskog Crvenog krsta rekao je da za sada ne postoji bojazan od još jedne eksplozije posle požara i da nema povređenih.

On je, međutim, istakao da su neki ljudi imali poteškoće u disanju posle požara.

Na televizijskim snimcima vide se vatrogasci kako pokušavaju da ugase požar u oblasti okruženoj ostacima skladišta, koje je uništeno u eksploziji prošlog meseca.

U eksploziji skladišta amonijum-nitrata u glavnom gradu Libana, koja se dogodila 4. avgusta, poginula je 191 osoba, uništeni su lučki objekti, a opustošene su i lokalne oblasti.

Za sada se još uvek ne zna šta je izazvalo požar koji je zapalio gotovo 3.000 tona amonijum nitrata skladištenog u bejrutskoj luci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: