Peskov negira

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je navode da će Vladimir Putin formirati komisiju kako bi se istražio slučaj ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.09.2020.

12:41

Peskov negira
Foto: EPA-EFE/ SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Peskov negira da je Putin to obećao italijanskom premijeru Ðuzepeu Konteu.

Peskov je naglasio da su se dvojica lidera tokom razgovora dotakla priče o incidentu u vezi sa Navaljnim i da je Putin rekao da je Rusija odlučna u tome da utvrdi šta se dogodilo.

On je dodao da ne isključuje mogućnost da je došlo do nesporazuma, prenosi TAS.

"Zaista su se dotakli situacije u vezi sa berlinskim pacijentom", rekao je Peskov, dodajući da je Putin obavestio italijanskog premijera da se predistražne radnje sprovode već neko vreme.

Konte je prethodno rekao da mu je Putin preneo da će formirati odbor koji će istražiti navodno trovanje Navaljnog.

"Predsednik Putin uverio me je (u nedavnom razgovoru) da Rusija namerava da raščisti šta se dogodilo i rekao mi da će formirati istražni odbor i da je spreman da sarađuje sa nemačkim vlastima", rekao je Konte za list Foljio, a prenosi Rojters.

Navaljni, koji se nalazi u bolnici u Berlinu, prebačen je avionom u Nemačku nakon što mu je pozlilo na jednom letu u Rusiji prošlog meseca.

Nemačka tvrdi da je on otrovan nervnim agensom novičokom i da je cilj bio njegovo ubistvo, dok Rusija navodi da nema dokaza da je Navaljni otrovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: