"Nisam ni očekivao ni da izađu iz NATO, ni da povuku priznanje Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije od nove vlasti u Crnoj Gori očekivao da će izaći iz NATO i povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2020.

21:37

EPA/ANDREJ CUKIC

"Nisam očekivao ni da izađu iz NATO ni da povuku priznanje Kosova, znao sam da su to prazne priče", rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da želi da Srbija ima bliži odnos sa Crnom Gorom, i da će se truditi da imamo bolje odnose.

"Trudio sam se da budemo korektni, nismo se slagali sa zakonom o verskim sloobdama, bio je ugrožen identitet našeg naroda", rekao je on.

"Ovako je lakše, ovako će da ih potapšu u američkoj ambasadi i bio kojoj ambasadi", rekao je on.

Vučić je napomenuo da će Srbija biti uvek uz Srbe u Crnoj Gori.

"Želim da kažem Srbima u Crnoj Gori da ćemo uvek biti uz njih, a građanima Srbije da kažem da imamo jednu svoju zemlju", rekao je on.

Napomenuo je i da su budući nosioci vlasti u Crnoj Gori za prvu destinaciju zvanične posete izabrali neke druge zemlje a ne Srbiju.

"Političari dođu do vlasti, a posle toga... znam ja kako to ide, nagledao sam se raznih", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: