Pozvan ruski ambasador, kom je rečeno: Duboko smo zabrinuti

Britansko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo na sastanak ruskog ambasadora kako bi mu bilo saopšteno da je Britanija duboko zabrinuta zbog slučaja Navaljni.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2020.

08:12

Pozvan ruski ambasador, kom je rečeno: Duboko smo zabrinuti
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, File

"Britanska vlada izrazila je duboku zabrinutost ruskoj vladi zbog trovanja Alekseja Navalnog hemijskim otrovom iz grupe novičok", navedeno je u saopštenju koje je prenela nemačka agencija Dpa.

"Ministar spoljnih poslova jasno je dao do znanja da je neprihvatljiva upotreba zabranjenog hemijskog oružja te da je ponovno počinjeno nasilje nad vodećom ruskom opozicionoim figurom", navodi se dalje, prenosi Index.hr.

Navaljni, jedan od najžešćih kritičara ruskog predsednika Vladimira Putina, prebačen je u jemačku u stanju kome 22. avgusta, dva dana nakon što mu je pozlilo na jednom domaćem letu.

Nemačka je saopštila da postoje "nedvosmisleni" dokazi da je žrtva napada nervnim agensom. Rusija naravno sve negira.

U ponedeljak je nemačka bolnica u koju je prebačen Navaljni objavila da se on probudio iz indukovane kome i da se nalazi na respiratoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: