Novi Zeland produžava oštre mere, jedan smrtni slučaj nakon tri meseca

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Arden saopštila da će mere u cilju borbe protiv koronavirusa biti produžene najmanje do sredine septembra.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2020.

09:17

Novi Zeland produžava oštre mere, jedan smrtni slučaj nakon tri meseca
Emanuele Cremashi/Getty images/Stringer

Vlasti su ranije ukinule mere karantina u Oklandu, uvedene nakon pogoršanja situacije tokom prošlog meseca, ali su širom zemlje i dalje zabranjena javna okupljanja, dok je nošenje maski u vozilima javnog prevoza obavezno.

Arden je istakla da oprezni pristup predstavlja najbolju dugoročnu strategiju za brže otvaranje ekonomije i vraćanje sloboda, piše Asošijeted pres.

Premijerka Novog Zelanda je takođe rekla da je nedavno razgovarala sa drugim svetskim liderima, uključujući i nemačku kancelarku Angelu Merkel, o opasnostima od umora koji ljudi doživljavaju zbog mera karantina.

Na Novom Zelandu registrovan je danas prvi smrtni slučaj od Kovid-19 posle više od tri meseca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema navodima Ministarstva, preminuo je muškarac u 50-im godinama koji se zarazio u avgustu Oklandu, preneo je CNN.

Poslednji smrtni slučaj od korona virusa na Novom Zelandu zabeležen je 28. maja.

Ukupan broj preminulih od Kovid-19 sada iznosi 23. U poslednja 24 sata potvrđeno je i pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga tri povezana za žarištem u Oklandu, dok novih smrtnih slučajeva nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: