Ankara najavila: Nama stižu Rusi

U jeku rastuće napetosti između Turske i Grčke, iz Ankare je najavljeno da će ruska ratna mornarica održati manevre sa bojevim gađanjem u istočnom Mediteranu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.09.2020.

12:53

Ankara najavila: Nama stižu Rusi
Ilustracija: Depositphotos/ efks

Turska i Grčka se spore oko prava na eksploataciju pomorskih nalazišta ugljovodoničnih, fosilnih goriva.

U zvaničnoj najavi se kaže da će ruske pomorske snage održati manevre u periodu od 8. do 22. septembra i od 17. do 25. septembra u delovima istočnog Mediterana, u kojima se kreću turski istraživački brodovi.

Zvanična Moskva se do sada nije oglasila povodom turske najave koja je usledila nakon što su SAD saopštile da delimično ukidaju 33-godišnji embargo na izvoz naoružanja etnički podeljenom Kipru.

S obzirom na to da Rusija održava značajno vojno prisustvo u istočnom Mediteranu, turska najava predstojećih manevara mogla bi da se protumači i kao direktna poruka Moskve da je i dalje najsnažnija regionalna sila koja ne podleže riziku od delimičnog ukidanja američkog embarga Kipru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: