U Srbiji najmanje zaraženih od 2. juna - I dalje kritično u BiH i Hrvatskoj

Dok Srbija beleži pad broja novozaraženih, prema poslednjim podacima, najveći porast broja zaraženih koronavirusom u regionu ima Bosna i Hercegovina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2020.

17:21

U Srbiji najmanje zaraženih od 2. juna - I dalje kritično u BiH i Hrvatskoj
Ilustracija: Depositphotos/ kornienkoalex

Prema današnjim podacima, na preko 5.000 testiranih, Srbija ima 41 pozitivan slučaj. To je najmanji broj novih slučajeva tokom jednog dana u Srbiji od 2. juna.

Srbija i dalje beleži najveći broj urađenih testova na dnevnom nivou u regionu. Ipak, zbog uočenog nepoštovanja mera, krizni štab doneo je novu odluku.

U 24 časa pre poslednjeg preseka stanja, u Bosni i Hercegovini je registrovan još 231 zaraženi - 174 u entitetu Federacija BiH, a 57 u Republici Srpskoj. U FBiH preminulo je 11 osoba, a u RS četiri.

Novi slučajevi registrovani u svim kantonima osim u Bosansko-podrinjskom.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izlečeno je 8.532 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabeležen kod 66 pacijenata.

U Hrvatskoj je i dalje kritično, iako se beleži pad slučajeva u odnosu na juče. Do 10 časova potvrđeno je novih 146 slučajeva infekcije koronavirusom, a trenutno je aktivno 2.650 slučajeva zaraze.

U protekla 24 sata preminule su dve osobe obolele od kovida 19, saopštio je Štab za civilnu zaštitu.

U Crnoj Gori je, prema najnovijim podacima, testirano još 464 uzorka i registrovano je 45 novih slučajeva zaraze, a prijavljena su dva smrtna ishoda kod kovid-pozitivnih pacijenata.

Prema poslednjem preseku, u Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovano je 11 novoobolelih od koronavirusa, dok je troje pacijenata umrlo. Severna Makedonija beleži pad u donosu na jučerašnjih 39 slučajeva.

Broj novozaraženih od koronavirusa u Sloveniji u protekla 24 časa porastao je za 18.

U Sloveniji je, prema podacima sa sajta Kovid-19.sledilnik.org, trenutno aktivno 454 slučaja, prenela je STA.

Za prethodna 24 časa nije bilo smrtnih slučajeva, pa je broj preminulih od koronavirusa i dalje 133.

U Albaniji je u istom vremenskom periodu potvrđen 101 novi slučaj kovida 19, od kojeg je u toj zemlji preminulo još pet osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: