"Pa i da je najbolja vlast, vala posle 30 godina je dosta"

Velika izlaznost i velika neizvesnost obeležili su izbore u Crnoj Gori, kaže Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2020.

12:04

Opozicija je proglasila istorijsku pobedu i Pavićević je rekao za TV Prvu "Svi sada znaju da je ključna reč - razvlašćivanje".

"Pa i da je najbolja vlast, vala posle 30 godina je dosta", kaže on komentarišući gotovo izvestan silazak sa vlasti Demokratske partije socijalista posle tri decenije.

"Ova šansa ne može da se ne iskoristi", kaže on i dodaje da je opozicija pokazala uzajamnu solidarnost, iako je bila izložena "strašnom siledžijstvu DPS-a".

Takođe, kaže i da se opozicija pripremila za izborni proces i da su rezultati potpuno sigurni.

"Crna Gora će biti u najboljim mogućim odnosima sa Srbijom. Građani komuniciraju perfektno i tu nema nikakvih granica. Granice koje su dolazile iz politike su veštačke, a mi ćemo raditi narednih dana, meseci i godina da odnosi budu najbolji mogući", zaključio je Vladimir Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: