Najverovatniji novi lider Severne Koreje - nuklearna pretnja Americi VIDEO

Nakon ponovnih priča da je Kim Džong Un u komi, sve su jače spekulacije da bi njegovo mesto mogla da zauzme njegova sestra Kim Jo Džong.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2020.

19:25

Najverovatniji novi lider Severne Koreje -  nuklearna pretnja Americi VIDEO
EPA-EFE/ JORGE SILVA / POOL

Ona predstavlja nuklearnu pretnju Americi.

Iako su po mišljenju mnogih ove priče prenaduvane, stručnjaci smatraju da je ona spremna da preuzme kompletnu vlast. Tačan datum rođenja Kim Jo Džong nije poznat, ali se veruje da ima tridesetak godina.

Detalji njenog odrastanja nisu dostupni, a studirala je u Bernu kao i njen stariji brat. U njihovom odgajanju su veliku ulogu imali tetka i stric.

U javnosti je predstavljena kao jedan od glavnih propagandista Severne Koreje, ali je stavila i ljudski lik na režim koji je prethodno Trampova administracija pokušavala da ospori.

Ona je uspostavila diplomatske temelje za prvi susret jednog severnokorejskog lidera, njenog brata, sa predsednikom Amerike.

U medijima je nazivaju i severokorejskom Ivankom Tramp.

Južnokorejski zvaničnici opisivali su je kao "veoma smirenu" i ženu koja "govori malo, ali tačno i direktno", kao i da veoma podseća na oca i brata.

Nakon što su se jednog dana na granici sa Severnom Korejom pojavili propagandni baloni, leci i drugi materijali protiv vođstva Pjongjanga, veoma su je naljutili.

Ona je ovaj čin ocenila kao kršenje sporazuma između Severne i Južne Koreje koji je postignut nakon njenog istorijskog putovanja, zbog čega je naredila da se digne u vazduh zgrada koja je služila za razgovore dve Koreje.

Zgrada je u potpunosti uništena iako nije bilo žrtava, a naredbom je Kim želela da natera Muna, kako je kazala, da "skupo plati za svoje zločine".

Zbog toga je proglašena okrutnom i svirepom ženom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: