Sva beskrupuloznost današnjeg sveta staje u jednu sliku FOTO

Jedna prodavnica u Brazilu nastavila je normalno da radi, iako im je radnik preminuo tokom radnog vremena. Telo su ostavili da leži.

Izvor: B92

Petak, 21.08.2020.

07:10

Sva beskrupuloznost današnjeg sveta staje u jednu sliku FOTO
Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer, File

Naime, telo radnika koji je preminuo u supermarketu ostavljeno je na podu, pokriveno kišobranima i okruženo kartonskim kutijama.

Sve se dogodilo u prodavnici u severoistočnoj državi Resife 14. avgusta, ali je izašlo na videlo tek ove nedelje, usled oštrih kritika na društvenim medijima da telo nije uklonjeno i da prodavnica nije bila zatvorena, piše Dejli mejl.

Menadžer prodaje Manuel Moses Kavalkante (59) doživeo je srčani udar dok je bio na poslu. Prva pomoć je pružena, ali je Kavalkante preminuo u prodavnici, navodi se u saopštenju kompanije Karfur.

"Kompanija je pogrešila što nije zatvorila prodavnicu odmah nakon onoga što se dogodilo kako bi dočekala pogrebnu službu, i zato što nije pronašla odgovarajući način da se pobrine za telo", saopšteno je.

Nakon što je muškarac umro, Karfur je naveo da je "sledio smernice da telo ne uklanja sa mesta".

Lokalna filijala francuskog Karfura, jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Brazilu, saopštila je da je sada promenila smernice tako da će u budućnosti podrazumevati i obavezno zatvaranje prodavnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: