"Priteran je uza zid"

Generalni sekretar nemačke vladajuće CDU Paul Ciemiak ocenio je danas da je Aleksandar Lukašenko, kojeg je nazvao bivšim šefom države, priteran uza zid

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2020.

15:22

EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREM

Ciemiak je nakon tajne posete šefici beloruske opozicije Svetlani Tihanovskaji u Litvaniji nemačkom dnevniku Bild izrazio zabrinutost zbog situacije u Belorusiji. On je ocenio da postoji velika opasnost od nove eskalacije od strane bezbednosnih snaga, rekavši da Lukašenko ima mnogo opcija, a jedna je da primeni silu.

Ciemiak je zatražio oštrije sankcije protiv Lukašenka i njegovih sledbenika, koji su, kako je kazao, odgovorni za lažiranje izbora i nasilje na ulicama. Istovremeno je apelovao na predsednika Rusije Vladimira Putina da se ne mešao u unutrašnej stvari Belorusije.

"Obaveza da se ne interveniše važi i za Rusiju“, poručio je visoki funkcioner CDU, stranke nemačke kancelarke Angele Merkel.

Ciemiak očekuje da će Rusija biti na strani građana koji su izašli na ulice boreći se za svoja prava. Upitan za navodno trovanje lidera ruske opozicije Alekseja Navalnog Ciemiak je rekao da može da dođe na lečenje u Nemačku. „Ako se to želi imamo u Nemačkoj mogućnost lečenja“; objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: