Za predsednicu opštine Trstenik izabrana Milena Turk iz SNS

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Trstenik za predsednika lokalnog parlamenta ponovo je izabran Gerasim Atanasković.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2020.

17:52

Za predsednicu opštine Trstenik izabrana Milena Turk iz SNS

Odbornici su za predsednicu opštine izabrali Milenu Turk, koja je prethodnih šest godina, kao poslanica SNS u republičkom parlamentu, predstavljala tu opštinu.

Na konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati novih odbornika, a 31 mandat od ukupno 49 pripao je odbornicima sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Lista "Marija Spasić - Uvek uz svoj rodni kraj" ima sedam odbornika, POKS pet, SPS-JS četiri i Grupa građana "Za inat" dva odbornička mandata.

Predsednik lokalnog parlamenta Gerasim Atanasković, koji je na toj funkciji bio i prethodne četiri godine, ocenio je da su današnjom sednicom započeli proces stvaranja mogućnosti za dalji rad kako zakonodavne, tako i izvršne vlasti i najavio da će se u narednom periodu truditi da završe sve što je započeto i otpočnu nove projekte.

Za zamenika predsednika Skupštine opštine izabran je Zoran Mirković, a za sekretara ponovo je izabran Ljubivoje Janković.

Na zahtev trećine odbornika po hitnom postupku održana je i prva redovna sednica novoformiranog lokalnog saveta parlamenta na kojoj su izabrani predsednik i zamenik predsednika opštine kao i članovi Opštinskog veća opštine Trstenik.

Milena Turk, nova predsednica opštine Trstenik, prva je žena u istoriji te opštine kojoj je ukazano poverenje da u naredne četiri godine obavlja tu funkciju.

Turkova je predstavila plan razvoja opštine i navela da će insistirati na energičnom razvoju infrastrukture, ali i na saradnji sa republičkim organima kako bi omogućili da što veći broj investicija koje su od kapitalnog značaja dođu u tu opštinu.

"To ćemo učiniti kako bismo zajedničkim snagama postigli da opština Trstenik bude razvijena, moderna, ekonomski stabilna opština u kojoj će mladi ljudi želeti da ostanu i u kojoj će imati priliku da rade", rekla je Turkova.

Dodala je da će se u narednom periodu odvajati sredstva i za razvijanje oblasti poljoprivrede, privrede, zdravstva, obrazovanja....

Za zamenika predsednika opštine izabran je Dejan Rakovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: