Upozorenja za Lukašenka stižu iz komšiluka

Litvanski predsednik upozorio je danas beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da ne preduzima nikakve korake koji bi mogli dovesti do "gorke patnje"

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2020.

18:26

Upozorenja za Lukašenka stižu iz komšiluka
EPA/FRANCISCO SECO / POOL

On je to izjavio posle sastanka EU o situaciji u Belorusiji. Nauseda je rekao da je Lukašenkova naredba "u najmanju ruku kontroverzna", prenosi Rojters.

Posle sastanka EU o situaciji u Belorusiji Nauseda je rekao da je Lukašenkova naredba "u najmanju ruku kontroverzna", prenosi Rojters.

"Jedini put ka pomirenju je rešavanje sukoba mirnim putem. Ništa ne sme da se čini društvu što bi dovelo do gorke patnje", rekao je on novinarima u Viljnjusu, prenosi Rojters.

Lideri EU na video-samitu saglasili su se da su novi izbori u Belorusiji neophodni, dodao je on.

U Litvaniju je iz Minska pobegla bivša kandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska, koja je osvojila 10 odsto glasova na nedavno održanim izborima, čije rezultate ne priznaje beloruska opozicija, ali ni Evropska unija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: