Kraj puča, predsednik podneo ostavku; "Ne želim krv"

Predsednik Malija Ibrahim Bubakar Keita podneo je danas ostavku, nakon što su ga uhapsili pobunjeni vojnici, prenose državne televizije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.08.2020.

07:07

Kraj puča, predsednik podneo ostavku;
EPA-EFE/ LUDOVIC MARIN / POOL

Keita je, tokom televizijskog obraćanja, rekao da će raspustiti vladu i parlament, prenosi BBC. "Ne želim da krv bude prolivena kako bih ostao na vlasti", naveo je on.

Keita se obratio nekoliko sati nakon što su on i premijer Malija Bubu Sise odvedeni u vojni kamp u blizini Bamaka, što je izazvalo osudu regionalnih sila i Francuske.

"Ako danas, određeni elementi naših oružanih snaga žele da se ovo okonča njihovom intervencijom, imam li uopšte izbora?", upitao je Keita iz vojne baze u Katiju, u blizini glavnog grada Bamaka, gde je zadržan u pritvoru dan ranije.

Rojters ističe da nije mogao da potvrdi autentičnost snimka.

Predsednika i premijera u Bamaku uhapsili su odmetnuti pripadnici oružanih snaga, saopštio je ranije predstavnik Afričke unije Musa Faki Mahamat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: