Granatirani delovi Kabula, niko ne preuzima odgovornost

Granatirani delovi Kabula, u trenutku kada u Avganistanu vlada neizvesnost u pogledu otpočinjanja pregovora između talibana i vlade.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2020.

09:36

Granatirani delovi Kabula, niko ne preuzima odgovornost

Nijedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za napad, u kojem za sada nisu prijavljene žrtve niti šteta, piše AP.

Portparol ministarstva unutrasnjih poslova Tarik Arian je rekao da su granate ispaljene iz dva minobacača u severnom i istočnom delu prestonice.

Očevici tvrde da je jedna granata ispaljena na područje grada u kojem žive diplomate i vladini službenici.

Napad se dogodio nakon što je vlada saopštila da neće pustiti na slobodu 320 talibana sve dok suprotstavljena strana ne bude oslobodila više zarobljenih avganistanskih vojnika.

Ova odluka će najverovatnije odložiti mirovne pregovore između talibana i vlade u Kabulu na kojima insistiraju Sjedinjene Države.

Portparol talibana je izjavio da nije upoznat sa napadom u Kabulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: