Izrael: Hiljade demonstranata protiv Netanijahua

Na hiljade Izraelaca protestovalo je večeras ispred službene rezidencije premijera Benjamina Netanjahua.

Izvor: B92

Subota, 15.08.2020.

22:56

Izrael: Hiljade demonstranata protiv Netanijahua
Foto: EPA-EFE/ ABIR SULTAN

Oni nastavljaju svoj poziv lideru da odstupi uprkos istorijskom sporazumu o uspostavljanju diplomatskih veza sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izraelci se tokom leta nekoliko puta nedeljno okupljaju ispred rezidencije Netanjahua, protestujući zbog njegovog odgovora na krizu nastalu usled korona virusa i rekavši da ne bi trebalo da ostane na funkciji dok mu se sudi zbog optužbi za korupciju, prenosi AP.

Demonstranti su nosili izraelske zastave i skandirali parole protiv Netanijahua. Manji protest održan je kod premijerove privatne kuće u primorskom gradu Cezareji, dok su se druga okupljanja odvijala na mostovima i raskrsnicama širom zemlje.

Na demonstracijama je bio i veliki broj policajaca, ali nije bilo izveštaja o ozbiljnom nasilju. U Haderi je policija uhapsila dvadesetogodišnjaka koji je bacio petarde na demonstrante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: