Nekoliko hiljada i danas protestuje protiv Lukašenka

Nekoliko hiljada ljudi ponovo se danas okupilo u Minsku gde protestuju protiv ponovnog izbora predsednika Aleksandra Lukašenka.

Izvor: B92

Subota, 15.08.2020.

13:44

Nekoliko hiljada i danas protestuje protiv Lukašenka
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Demonstranti su se okupili oko stanice metroa na zapadu Minska kako bi odali poštu nedavno preminulom demonstrantu na tom mestu.

Lukašenko je u međuvremenu izjavio da želi da razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

"U toku je agresija protiv Belorusije. Treba da stupimo u kontakt sa Putinom, jer to nije samo pretnja protiv Belorusije", rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, protesti u Minsku predstavljaju pretnju i za međuvladinu saradnju između Rusije i Belorusije.

Odnosi Rusije i Belorusije tradicionalno su dobri ali se periodično javljaju napetosti posebno zbog pitanja energetike. Međutim, Lukašenko poslednjih meseci optužuje Moskvu da želi Belorusiju da pretvori u vazala i da manipuliše predsedničkim izborima.

Putin je čestitao Lukašenku pobedu na predsedničkim izborima održanim 9. avgusta, uprkos optužbama o izbornoj prevari i protestima koji su usledili i završavali se nasiljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: