Upozorenje RHMZ-a na nepogode, crveni i narandžasti meteoalarm na snazi

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na nepogode u subotu,

Izvor: B92

Subota, 15.08.2020.

12:10

Upozorenje RHMZ-a na nepogode, crveni i narandžasti meteoalarm na snazi
Getty Images/Jack Taylor / Stringer

Kako su najavili meteorolozi, do kraja dana biće nestabilno, lokalnim sa obilnim pljuskovima, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

"U naredna dva sata promenlјivo mestimično sa kišom ili lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom koji će biti intenzivniji u istočnim i južnim predelima, dok će na zapadu, u Sremu i Bačkoj biti pretežno sunčano", najavio je RHM u 16.05 sati.

Ranije danas je RHMZ izdao hitno upozorenje za period od 13.16 do 14.16 sati.
Printskrin RHMZ
Na sajtu RHMZ-a upaljeni su crveni i narandžasti meteoalrmi.

Narandžasti znači - vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

Crveni znači - vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: