Upozorenje RHMZ-a na nepogode, crveni i narandžasti meteoalarm na snazi

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na nepogode u subotu,

Izvor: B92
Podeli
Getty Images/Jack Taylor / Stringer
Getty Images/Jack Taylor / Stringer

Kako su najavili meteorolozi, do kraja dana biće nestabilno, lokalnim sa obilnim pljuskovima, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

"U naredna dva sata promenlјivo mestimično sa kišom ili lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom koji će biti intenzivniji u istočnim i južnim predelima, dok će na zapadu, u Sremu i Bačkoj biti pretežno sunčano", najavio je RHM u 16.05 sati.

Ranije danas je RHMZ izdao hitno upozorenje za period od 13.16 do 14.16 sati.

Printskrin RHMZ
Printskrin RHMZ

Na sajtu RHMZ-a upaljeni su crveni i narandžasti meteoalrmi.

Narandžasti znači - vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

Crveni znači - vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

strana 1 od 232 idi na stranu