BNV poslalo pisma Erdoganu, Izetbegoviću i Džaferoviću: Pomozite da se ujedinimo

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća Jasmina Curić uputila je pisma u kojima traži pomoć za ujedinjavanje bošnjačkih stranaka iz Sandžaka.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.08.2020.

18:30

BNV poslalo pisma Erdoganu, Izetbegoviću i Džaferoviću: Pomozite da se ujedinimo

Pisma je poslala predsedniku Turske Redžepu Erdoganu, predsedavajućem Predsedništva BiH Šefiku Džaferoviću i predsedniku Stranke demokratske akcije Bakiru Izetbegoviću. U tim pismima je zatražila "da iskoriste svoj autoritet i pomognu u ujedinjavanju" bošnjačkih stranaka iz Sandžaka.

Curićeva je u pismu navela da održavanje konstitutivnih sednica skupština u Sandžaku pokazuje da inicijativa tog Veća za udruživanje, za sada, nije dala željene rezultate.

Kako je saopštilo BNV, prošlog meseca su uputili dopis bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku sa zahtevom da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok.

Sudeći po njenom pismu Erdoganu, Izetbegoviću i Džaferoviću, stranke se nisu odazvale pozivu BNV za ujedinjenje, ali nije jasno šta se onda od njih tačno očekuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: