Protestna nota zbog Dečana: Reagujte odmah VIDEO

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da najoštrije osuđuje ponovni nastavak nezakonitih radova u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

Izvor: B92

Petak, 14.08.2020.

14:37

Protestna nota zbog Dečana: Reagujte odmah VIDEO
Ilustracija: Deposit photos/Dudlajzov

Radovi su na magistralnom putu Dečani-Plav.

Ministarstvo navodi da se "tim činom još jednom pokazalo da se na teritoriji takozvanog Кosova ne poštuju ni medjunarodni zakoni i ugovori ni bilo koji pravni akti".

"Кao što je to činilo u prethodnim slučajevima kada je započinjana izgradnja puta kroz zonu koja je pod zaštitom UNESCO, Ministarstvo kulture i informisanja i danas je hitno uputilo protestnu notu najvišim zvaničnicima te međunarodne organizacije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, dopisi iz Beograda su poslati na adrese generalne direktorke Uneska Odri Azule, zamenika direktora za kulturu Ernesta Otonea i direktorki Svetskog centra za nasleđe pri Unesku Mehtild Resler, uz poziv da "odmah reaguju i zaštite objekat kulturnog nasledja koji je deo UNESCO-ve Liste ugrožene svetske kulturne baštine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: