Slučaj "Konte i epidemija" ide u arhivu

Tužilaštvo u Rimu odbacilo je kao neosnovane tužbe protiv premijera Đuzepea Kontea i šest njegovih ministara zbog odluka donetih u uslovima pandemije.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.08.2020.

16:50

Slučaj
Foto: Epa/FILIPPO ATTILI/CHIGI PALACE PRES

Predloženo je da se slučaj arhivira.

Tužilaštvo nije otkrilo detalje tužbi građana iz raznih delova Italije koji su toku pandemije kovida 19 i karantina koji je važio za celu Italiju, tužili vladu.

Zna se prenosi list "Fato Kotidiano", da se autori tužbi pozivaju na zakone koji donose sankcije za zloupotrebu položaja, dela protiv društvene bezbednosti, akte protiv javnog zdravlja, napade na ustav i slično, u zavisnosti od toga kako je ko shvatio mere koje je vlada donosila u vreme karantina.

Iz vlade premijera Đuzepea Kontea su odgovorili da je postupak Tužilaštva bio neophodan, te da su on i vlada u svakom trenutku bili na raspolaganju za dodatna objašnjenja i informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: