Pompeo: Rekao sam Lavrovu, ako se utvrdi da je tačno, platiće visoku cenu

Vašington -- Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je poslao obaveštenje ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, Pool
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, Pool

Pompeo je obavestio Lavrova da će, kako je rekao, "biti plaćena ogromna cena" ako se pokaže da su izveštaji obaveštajnih službi o tome da je Rusija ucenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Pompeo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su i predstavnici američke vojske o tome razgovarali sa visokim ruskim zvaničnicima.

"Njujork tajms" je krajem juna objavio da je ruska Glavna obaveštajna uprava navodno plaćala borcima bliskim talibanima za uspešno izvršene napade na američke vojnike i druge pripadnike NATO snaga.

Na pitanje da li veruje tim izveštajima Pompeo je odgovorio: "Mi smo to razjasnili. Znamo da su Rusi u prošlosti naoružavali talibane, znamo da ih Iranci i danas naoružavaju".

Pompeo je takođe istakao da su SAD svakom od njih jasno iznele svoja očekivanja i da će učiniti sve što je potrebno da zaštite i odbrane svakog američkog vojnika i vojnika bilo koje zemlje koja je deo misije NATO u Avganistanu.

strana 1 od 580 idi na stranu