Beloruska policija uhapsila navodne koordinatore protesta

Beloruska policija je danas uhapsila u Minsku navodne koordinatore masovnih protesta.

Izvor: B92

Sreda, 12.08.2020.

09:58

Beloruska policija uhapsila navodne koordinatore protesta
Foto: Depositphotos/ kelpfish

Jedan od uhapšenih, koji je navodno koordinisao aktivnosti trojice svojih podređenih, odseo je u hotelu Belorusija, a kod drugog uhapšenog navodno je pronađen novac koji je bio namenjen demonstrantima, izvestila je državna agencija, prenosi TAS.

"Tokom hapšenja osumnjičeni je pružio aktivan otpor policajcima i razbio nos jednom od njih. U njegovom rancu je pronađeno 10 hiljada dolara za koje se veruje da su bili namenjeni učesnicima protesta", saopštilo je ministarstvom unutrašnjih poslova.

Zbog navodno nameštenih predsedničkih izbora u Belorusiji i nezadovoljstva izbronim rezultatima, građani Belorusije su izašli na masovne proteste na kojima je uhapšeno više od 3.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: