Butan prvi put objavio sveopšti karantin - zbog jedne zaražene osobe

Vlasti Butana danas su prvi put proglasile opšti karantin nakon što je jedan građanin pozitivan na koronavirus bio u bliskom kontaktu s ljudima u glavnom gradu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.08.2020.

07:00

Butan prvi put objavio sveopšti karantin - zbog jedne zaražene osobe
Ilustracija: Getty Images/ pool

Ova odluka, kojom će biti ograničeno kretanje građanima zemlje koja ima 750.000 stanovnika, doneta je pošto je dvadesetsedmogodišnja državljanka Butana, po povratku iz Kuvajta testirana na koronu i kao negativna na kovid puštena iz izolacije, da bi nakon ponovnog testiranja bila pozitivna, piše agnecija Rojters.

Ovaj neočekivani totalni karantin proglašen je kako bi se lakše utvrdili kontakti zaražene osobe i zaustavilo širenje virusa, saopštile su vlasti.

Butan je, iako je zemlja koja zavisi od turizma, zatvorio granice u martu nakon što je jedan američki turista bio pozitivan na kovid-19, i odredio svima koji se vraćaju iz inostranstva tronedeljni karantin.

Ukupno je zaraženo u tom malom kraljevstvu na Himalajima 113 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: