Forum beogradskih gimnazija: Plašimo se da ne dođemo u stanje organizacionog haosa VIDEO

Još uvek nejasnoća oko početka školske godine, a prema rečima Šarčevića škole će danas dobiti detalja uputstva.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin: Tv Prva
Printskrin: Tv Prva

Predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov kaže da su odluke jasne i precizne, ali je pitanje da li ih je moguće sprovesti u praksi.

"Nastava je dinamičan proces", kaže i objašnjava da je pitanje da li je navedene odluke mogće sprovoditi.

"Kako objasniti da ne možete da uđete u zgradu lokalne samouprave bez maske, a bezbedno je za učenike. Videćemo kako će to biti u praksi", kaže on za TV Prvu.

Postavlja se i pitanje kako će izgledati radno vreme zaposlenik u školama, dodaje on i navodi da se nada da će današnje pojanjenje rešiti tu neodumicu.

Kaže i da onlajn nastava neće biti kao ranije, i da ne može "snimljen program" da se naziva onlajn nastavom.

Što se tiče gimnazija u Beogradu - imaće problem kada je reč o podeli. Veliki je broj đaka u odeljenjima, i ne zna se kako će se učenici deliti, a postoje i prostorni problemi.

"Plašim se da je ideja za organizaciju nastave u fiskulturnim salama 'ne pije vodu', jer je u njima jako teško boraviti", kaže.

Postoji i spisak zahteva, jer nastavnička profesija, prema njegovim rečima, u narednom periodu može da postane najrizičnija uz lekarsku.

"Mi ćemo biti u prostoriji sa 15 učenika, i na pola sata će se smenjivati. Plašimo se da ne dođemo u stanje organizacionog haosa", dodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 232 idi na stranu