Na KiM pripremaju početak školske godine

Premijer Kosova Avdulah Hoti zatražio je danas od gradonačelnika opština i centralnih vlasti neophodne mere za početak nove školske godine.

Izvor: Beta

Utorak, 11.08.2020.

18:37

Na KiM pripremaju početak školske godine
Ilustracija: Getty images/Sean Gallup

Asocijacija kosovskih opština organizovala je danas virtuelni sastanak s gradonačelnicima opština i direktorima opštinskih odeljenja za prosvetu o pripremama za početak školske godine.

Hoti je na tom sastanku od svih zatražio pripreme na osnovu preporuka zdravstvenih vlasti za suzbijanje i sprečavanje širenja pandemije kovida 19, kaže se u saopštenju kabineta premijera.

Ministar obrazovanja Ram Ljikaj predstavio je tri moguća scenarija: povratak đaka u škole, kombinovano učenje u školi i putem onlajn nastave, i rad samo onlajn.

Ministarstvo treba da to razradi i obavesti opštinske službe, koje će u zavisnosti od svog kapaciteta treba da odrede koju će opciju sprovesti.

Međutim, prevladava mišljenje da, posebno za niže razrede, prednost treba dati nastavi u školama, "ako to dopuštaju epidemiološki uslovi", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: