"Epidemija je na Balkanu": Avion pun zaraženih iz Skoplja sleteo u Finsku

Majka je sa troje dece pokušala je da uđe u avion na skopskom aerodromu, iako je znala da su svi zaraženi koronavirusom, objavio je portal "Sakam da kažam".

Izvor: Beta

Utorak, 11.08.2020.

12:52

Ilustracija: Getty Images/Bruce Bennett

Kako se navodi, ta majka i troje dece testirali su se u jednoj privatnoj klinici i dobili pozitivne rezultate na kovid 19, ali nisu poslušali epodemiologe da se samoizoluju, već su pokušali da odlete sa aerodroma u Skoplju.

Komisija za zarazne bolesti je upozorila vazduhoplovne vlasti i ta četvoročlana porodica je zaustavljena u nedelju pre nego što je ušla u avion.

Taj incident na Međunarodnom aerodromu Skoplje desio se nakon što je u Turku u Finskoj sleteo avion iz Skoplja u kojem su, od 157 dobrovoljno testiranih putnika, 24 bila pozitivna na koronavirus.

Finska ministarka za porodicu i socijalne usluge Krista Kuru otkrila je da su letovi iz Skoplja i Bukurešta glavni izvori novih slučajeva koronavirusa u Finskoj i ta zemlja planira da uvede obavezno testiranje putnika, navodi makedonski portal.

"Epidemija je na Balkanu", rekla je Kuru.

U Komisiji za zarazne bolesti Severne Makedonije kažu da se najčešće radi o iseljenicima, od kojih većina ima dvojno državljanstvo ili bugarski pasoš, a dolaze zbog svadbi i drugih porodičnih proslava i zatim se vraćaju na posao u zapadnu Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: