"Studenti sa lakšom kliničkom slikom idu u Arenu, čekanje rezultata u Loli"

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će studenti sa lakšim slučajem kovida biti smešteni u Areni, dok će se rezultati čekati u domu "Kralj Aleksandar".

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

15:37

Foto: B92

On je dodao i da će svi drugi univerzitetski gradovi imati slične situacije.

"Studenti u domovima su, kako sam i prošli put rekao, najrevnosniji, jer su to vredni, mladi ljudi koji su teškom mukom dobili dom zato što su i slabijeg materijalnog stanja, odlično uče i moraju da daju ispit za ispitom. Njima je strašno važno da polože ispit, tako da ćemo one kontrole koje su bile u Studentskom centru još pojačati. Veći su problem studenti koji žive sa roditeljima ili sami", rekao je ministar.

Kada je u pitanju uredba o polaganju ispita na daljinu, Šarčević kaže da još ne postoje izrađeni uslovi i da se većina fakulteta s tim ne slaže, te da je stav predsednice KONUS-a, rektora, a i nas da se radi "pilot".

"Naši pravni timovi rade na tom 'pilotu', radna grupa je stvorena i mi ćemo za nekoliko dana već imati neki model", kaže Šarčević.

Dodaje da niko ne želi da zarad neke situacije iz koristi "napravi dosta loma" .

"Izvesno je da će vežbe biti održavane uživo. Držaće se ovih procedura koje naši lekari budu rekli", kaže ministar.

Kako kaže, septembar je pre svega koncentrisan na ispitni rok.

Šarčević je rekao da će se sledeće nedelje održati i sastanak sa predstavnicima rektorata, te da zbog toga namerno nisu pričali ništa o radu na fakultetima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: