"To što nema način i ja kritikujem" VIDEO

Konferenciju za medije u vezi sa stanjem epidemije koronavirusa u Srbiji možete da pratite uživo na TV B92, kao i preko portala B92.net.

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

12:20

Printskrin: TV B92

Na konferencii govore epidemiologi dr Darija Kisić Tepavčević, dr Predrag Kon i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Izlečeno 18.965 ljudi do sada, istakla je Kisić Tepavčević, saopštavajući najnovije rezultate. Najveći broj zaraženih je u Beogradu, a vidi se i povećanje u Kikindi.

Dr Predrag Kon rekao je da ne znaa li smo u pregovorima sa kompanijom u Rusiji koje je prva registrovala vakcinu protiv koronavirusa, ali da je bilo govora o tome.

U vezi sa maskama u školi rekao je da imamo iskustva dosad o tome koliko to može da bude efektivno i dovede do smanjenja prenošenja.

Istakao je da roditelji ne šalju bolesnu decu u školu. Dete kada uđe u školu mora da nosi masku i ide do svoje klupe.

"Preporučujemo da se maska nosi neprekidno, jer je to apsolutno bezbednije. Kada dete dođe do svoje klupe, tada može da skine masku. Smatramo da je najpametnije da se neprekidno nosi maska. Ako počne da odgovori, govori, neko ga bud epitao, odmah je stavlja."

Sve vreme tokom leta treba da budu otvoreni prozori.

Nema pevanja u horu, skandiranja...

"Mislim da smo našli neki balans u ovom trenutku za sam start", istakao je dr Kon.

Dr Darija Kisić Tepavčević je kazala da je prioritet vakcinacije bezbednost i efikasnost vakcine.

"Imamo definisane sve kriterijume primene vakcine, svaka vakcina koja uđe u našu zemlju prolazi kroz te faze, bez obzira na dozvole u njenoj zemlji", rekla je ona. Kažnjavanje građana zbog nenošenja maski dr Kon kaže da mora da se kontroliše, nema opravdanja.

"To što nema način i ja kritikujem", rekao je Kon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: