Policija bacila suzavac - nema mira u Bejrutu VIDEO/FOTO

Bejrut -- Protesti u Libanu zbog velike eksplozije u Bejrutu nastavljeni su večeras iako je vlada Hasana Dijaba podnela ostavku.

Izvor: B92
Podeli

Foto: Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein
Foto: Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Demonstranti u Bejrutu, glavnom gradu Libana, ponovo su se sukobili sa policijom, koja je bacila suzavac kako bi rasterala demonstracije.

Demonstranti su bacali kamenice i petarde na policiju, koja im je uzvratila suzavcem.

Protesti u Libanu započeti su samo nekoliko dana posle eksplozije, a već prvog dana bilo je na stotine povređenih, dok je jedan policajac ubijen.

Demonstranti, koji su tražili odgovornost vlasti za eksploziju u luci u Bejrutu, pokušali su da zauzmu i vladine zgrade, ali su ih snage bezbednosti isterale.

Iako je libanska vlada danas podnela ostavku, protesti u Bejrutu su nastavljeni.

Podsetimo, u razornoj eksploziji skladišta u luci u Bejrutu najmanje 160 osoba je izgubilo život, a u Libanu zbog toga danima traju protesti.

Protesti održani tokom vikenda su možda najveći i najsnažniji u poslednjih godinu dana, a demonstranti su okupirali nekoliko vladinih ministarstva i bacali kamenje i druge predmete na snage bezbednosti.

U sukobu sa demonstrantima policija je ispalila stotine patrona suzavaca, kao i gumene metke, a u nekim slučajevima je i pucala, prenosi CNN.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Foto: Tanjug/AP Photo/Felipe Dana
Foto: Tanjug/AP Photo/Felipe Dana

strana 1 od 580 idi na stranu