Tramp, peti predsednik na Maunt Rašmoru?

Administracija Bele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trampa na Maunt Rašmor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2020.

09:03

Tramp, peti predsednik na Maunt Rašmoru?
EPA/TANNEN MAURY

Tramp je zatim došao u posetu Južnoj Dakoti tokom proslave Dana nezavinosti 4. jula, a guvernerka kaže da je predsednik doneo sa sobom metar dugačku repliku Maunt Rašmora koja je uključivala i njegovo lice, piše Njujork tajms.

Američki predsednik je još 2018. godine nagovestio Kristi Noem svoju želju o dodavanju svog lika na spomenik.

Njih dvoje su tokom guvernerkine tadašnje posete Beloj kući razovarali u Ovalnoj kancelariji kada joj je Tramp rekao da je njegov san da se nađe na Maunt Rašmoru, na šta je ona mislila da se šali, prenosi RTS.

„Počela sam da se smejem. On se nije smejao, bio je potpuno ozbiljan. Rekao mi je: 'Kristi, dođi ovamo, daj mi ruku'. Rukovali smo se i ja sam ga pozvala da dođe u posetu Južnoj Dakoti: 'Gospodine predsedniče, treba da dođete kod nas do Maunt Rašmora'. Tada mi je rekao: 'Da li znaš da mi je san da moje lice bude na Maunt Rašmoru?'“, rekla je tada guvernerka.

Tokom svoje posete 4. jula Tramp je održao govor u kojem je branio Maunt Rašmor, ističući da će „stajati zauvek kao večna počast našim precima i slobodi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: