Prekinut lanac krijumčarenja cigareta: Zaplena vredna više od milion evra

Podgorička policija uhapsila je S. B. i N. B., crnogorske državljane za koje se sumnja da su deo organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila cigarete.

Izvor: CDM
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/fermate
Ilustracija: Deposit photos/fermate

Policija je zaplenila šleper u kome je bilo 1.243 paketa švercovanih cigareta. Procenjena vrednost oduzetih cigareta, koje su namenjene sivom tržištu Crne Gore, kao i daljem krijumčarenju u zapadnoevropske zemlje iznosi preko jednog milion evra, kažu u policiji.

“Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Uprave carina a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 8. avgusta 2020. godine, realizovali akciju kodnog naziva Arka. Ovom akcijom je prekinut lanac krijumčarenja cigareta”, navodi se u zajedničkom saopštenju uprava policije i carina.

U Podgorici je zaplenjeno teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom bjelopoljskih registarskih oznaka na čijem utovarnom delu su se nalazila 1.243 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica.

“Istog dana uhapšeni su S. B. i N. B., za koje se osnovano sumnja da su bili dio organizovane kriminalne grupe koja je na organizovan način
uzela ispod carinskog nadzora inostrane cigarete bez akciznih markica iz skladišta Slobodne zone Luke Bar. Oni su uz krivičnu prijavu 9. avgusta 2020. godine predati Specijalnom državnom tužilaštvu. Krivičnom prijavom je obuhvaćen još jedan crnogorski državljanin A. K., za koga se osnovano sumnja da je jedan od organizatora ove kriminalne grupe”, navode u upravama policije i carina.

strana 1 od 212 idi na stranu