"Manjine u Hrvatskoj imaju najveća prava u Evropi"

Poslanik opozicionog Mosta u hrvatskom parlamentu Miro Bulj tvrdi da manjine u toj državi imaju najveća prava u Evropi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2020.

14:09

EPA/MIROSLAV LELAS

"Što se tiče samih poruka o odnosu srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i većinskog naroda, to se prelama još od (vojno-policijske akcije) 'Oluje'. Smatram da smo proslavili 'Oluju', Dan pobede, koji nikad ne smemo zaboraviti i nikad ga ne smemo kontaminirati”, rekao je Bulj za zagrebačku TV N1.

Dodao je da jeste za to da se svim žrtvama oda počast, ali da Dan pobede ne me biti ničim kontaminiran.

“Nacionalne manjine su bogatstvo, a sve nacionalne manjine u Hrvatskoj uživaju najveća prava u Evropi. Ovom prilikom bih pohvalio pripadnike srpske nacionalne manjine koji su dali ogroman doprinos u ostvarivanju slobode u Domovinskom ratu. Nešto manje od 10 posto srpske nacionalne manjine i ostalih manjina bile su u Domovinskom ratu", naveo je Bulj.

Smatra da je prisustvo SDSS-ovog Borisa Miloševića u Kninu na obeležavanju godišnjice "Oluje" nešto što, kako kaže, treba da bude normalno s obzirom na to da je on potpredsednik vlade.

"Na 'Oluji' je normalno da budu predstavnici hrvatske vlade, bez obzira o kome se radi i ne vidim u tome ništa značajno. To je sasvim prirodno i normalno", rekao je Bulj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: