Situacija u Vojvodini i dalje nepovoljna

Novi Sad -- U Vojvodini su od kovida 19 obolele 3.584 osobe, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann

Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja".

Institut za javno zdravlje Vojvodine je podatke o broju obolelih poslednji put objavio pre sedam dana, tačnije 3. avgusta. Od tada do danas broj obolelih u Novom Sadu smanjen je za 330, broj obolelih od kovida 19 manji je i na teritoriji pokrajine za 206 pacijenata.

"Tokom prethodne sedmice i vikenda registrovan je pad broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni period i ovaj trend pada nastavlja se drugu nedelju zaredom. Među obolelima, tokom prethodne sedmice, dominira radno aktivno stanovništvo", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je prethodne sedmice ponovo registrovana široka geografska rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opština u pokrajini, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim sedmicama.

Nepovoljna situacija registrovana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača, Kule, Bačke Topole, Bečeja, Sombora, Inđije i Titela, prenosi RTS.

Epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao nesigurna na teritoriji svih ostalih vojvođanskih opština.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 216 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida 19, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 19 obolelih. Njih 13 je na respiratorima.

strana 1 od 232 idi na stranu