Odloženo ublažavanje mera u Boru zbog 10 obolelih

U poslednjih pet dana testiranje na kovid 19 pokazalo je prisustvo virusa kod još 10 Borana, dok su 3 osobe bile pozitivne i nakon drugog testiranja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.08.2020.

16:43

Odloženo ublažavanje mera u Boru zbog 10 obolelih
Ilustracija: Getty images/Alex Grimm

Zbog toga su epidemiolozi savetovali da se još ne ublaže mere uvedene nakon proglašenja vanredne situacije.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je epidemiološka situacija u Boru "stabilna", ali da je zbog većeg broja novoobolelih Stručno-operativni tim gradskog Kriznog štaba odlučio da ne ublaži mere kojima bi se produžio rad kafića i ugostiteljskih objekata.

"Broj zaraženih je manji nego ranije, ali taj broj začas može biti promenjen nagore. Imamo razloga da budemo umereno spokojni, ali sa težištem na pridržavanju mera", rekao je Joksimović.

Joksimović je dodao da su oboleli "srednjeg životnog doba" i da imaju umerenu ili srednje tešku kliničku sliku, kao i da ne postoji određeno žarište virusa.

Ovog vikenda su u Boru održani i skupovi sa "živom muzikom", pa je zatraženo da Komunalna inspekcija pooštri mere protiv vlasnika lokala koji se ne pridržavaju mera.

U poslednjih pet dana desetoro Borana izlečeno je od infekcije, i sa današnjim danom ukupno su 43 osobe pozitivne na kovid 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: