Đurić: "Tepić truje društvenu klimu govorom mržnje"

Potpredsednik SNS Marko Ðurić izjavio je danas da potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić "truje" društvenu klimu govorom mržnje.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.08.2020.

13:11

Đurić:
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

Kao i da i podstiče netrpeljivost prema nacionalnim zajednicama zbog njihovog političkog opredeljenja.

"Ona otvoreno podstiče podele među građanima Srbije i zalaže se za gušenje Ustavom zagarantovanih ljudskih prava političkih neistomišljenika, koje bi da lustrira i zabrani lepeći im najpogrdnije etikete“, naveo je Ðurić u pisanoj izjavi za javnost.

Dodao je da je Tepićeva "borac protiv demokratije i legitimne volje građana Srbije".

"Tepić, narodnim parama plaćena pomoćnica prebogatog tajkuna, nastavlja da truje društvenu klimu lažima i govorom mržnje, podstičući netrpeljivost prema nacionalnim zajednicama, romskoj i većinskom delu srpske koji se ne slaže sa njenim stavovima, zbog njihovog političkog opredeljenja", naveo je Ðurić.

On je naveo da je Tepićeva najpre odlučila da bojkotuje parlament, a zatim i parlamentarne izbore, jer, kako kaže, njoj demokratija nije prirodno stanje i omiljeni politički sistem, jer "nema kapacitet da toleriše i shvati drugačije političko mišljenje".

"Mi, koje bi Tepić lustrirala, garantovaćemo joj pravo da nastavi da slobodno izražava svoje političke stavove, koliko god oni neosnovani i pogrešni bili, a garantovaćemo joj i njeno zakonsko pravo da prima poslaničku platu nakon isteka mandata, iako je bojkotovala Skupštinu Srbije, i u tome je razlika između nas i njih", naveo je Ðurić.

Tepićeva je, inače, u intervjuu za portal Nova.rs rekla da je SNS pobedu na prethodnim izborima odnela zahvaljujući desetinama hiljada ucenjenih Roma, umesto kojih je, tvrdi, glasalo jedno te isto lice, te dodala da neće stati dok se ne promeni vlast i dok se "u zatvoru ne nađu i ne lustriraju krivci za sve štetne odluke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: