"Nemoguće je zaustaviti ulazak srpske vojske na teritoriju Kosova"

Srpska žandarmerija ušla na teritoriju Kosova oko 300 metara vazdušne linije od najbliže prelazne tačke, prenosi Gazeta ekspres.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2020.

22:16

Foto: Depositphotos,Yarr65

Rekli su bivši članovi Komisije za demarkaciju Fljorim Isufi i Špejtim Bulići.

Kako taj list navodi, prisustvo 11 pripadnika srpske žandarmerije, viđenih u petak kako se slobodno kreću u mestu Karačevo nadomak Kamenice veoma je uznemirilo stanovnike tog mesta.

Usledile su i brojne reakcije sa zahtevima za pojašnjenje kako je došlo do tog događaja.

Nadležne institucije saopštile su da je reč o zajedničkoj rutinskoj patroli sinhronizovanoj sa KFOR-om.

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri je istog dana reagovao objavom na nalogu na Fejsbuku, koju je pojasnio za T7, komentarišući Haradinajevu posetu sutradan po ulasku srpske žandarmerije na Kosovo.

Gostujući na T7, Haziri je kritikovao i kosovskog premijera Hotija zbog mera za suzbijanje pandemije koronavirusa i dijaloga.

Naglasio je da, ukoliko Pokret Samoopredeljenje pronađe partnera za pokretanje nepoverenja Vladi, ima sva prava da to učini, kao što je učinila i partija kojoj on pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: